Mezinárodní stáže

Naše škola se zapojila do projektu mezinárodních stáží zaštítěného Středočeským krajem, který umožňuje studentům technického lycea Hippolyte Fontaine absolvovat 4 týdenní stáž ve středočeské firmě. Odborné praxe v odborných firmách – KP elektro Petr Kolouch elektro, měření a regulace a COLSYS se od 23. 11. do 18. 12. 2009 zúčastnili dva francouzští studenti Pierre Flink a Yavier Bernard. Vedle odborné praxe ve firmách řešili mladí Francouzi též školní studentský projekt „Návrh instalace klimatizační jednotky“. Úkolem bylo navrhnout splitovou klimatizační jednotku do kiosku DM K Nemocnici včetně vytvoření nákresu, navržení kotvících a konstrukčních prvků a vyrobení nosné části konstrukce pro venkovní část jednotky. Oba se také na montáži navržené klimatizace podíleli.

Během víkendů navštívili sportovní i kulturní akce, poznávali město Kladno, větrnou elektrárnu ve Pcherách, Škodu Mladou Boleslav a hornický skanzen Mayrau a v neposlední řadě naše hlavní město.

Doufáme, že se jim nejen v naší škole, ale i v Kladně líbilo a že se jejich očekávání splnila. Oba si totiž přáli jet na stáž výhradně do České republiky.

Fotogalerie